Overzicht veel gestelde vragen

Heeft u vragen? We geven u graag antwoord op veel gestelde vragen. Klik onder op de rubriek waar uw vraag over gaat. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vragen over de praktijk en processen

Vragen over geldzaken

Vragen over COVID-19 (corona)

Vragen over digitale diensten

Vragen over chronische zorg

Vragen over PrEP en SOA

Overzicht van de meest gestelde vragen deze maand

Alleen als u zwanger bent heeft u geen verwijzing nodig voor een corona vaccinatie. In alle andere situaties is een verwijzing nodig van een behandeld arts om een afspraak te maken voor COVID-19-vaccinatie.

Ja, in enkele gevallen is er een medische indicatie voor een extra vaccinatie, met name bij mensen uit de medisch hoog risicogroepen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij start van chemotherapie of na recente orgaantransplantatie.

Bel met uw huisartsenpost. Bekijk nummers

Bekijk voordat u een afspraak met ons maakt eerst de website Thuisarts.nl waar u antwoorden op vele gezondheidsvragen kunt vinden. De website geeft betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid en is door huisartsen gemaakt. Uw vragen kunnen zo beantwoord worden en is het maken van een afspraak wellicht overbodig. Bij twijfel moet u altijd contact met ons opnemen.

Ja, er zijn meerdere betrouwbare websites die u medische vragen wellicht kunnen beantwoorden. U krijgt op de website Moetiknaardedokter.nl binnen 1 minuut advies of u naar ons langs moet komen.

U kunt gebruik maken van de Digitale Zorggids van de Patiëntenfederatie Nederland voor digitale hulp voor uw zorg en gezondheid. Bekijk de website.

U kunt op de website Thuisarts.nl informatie vinden over het voorkomen van ziektes.

U kunt op de website Bevolkingsonderzoek.nl informatie vinden over borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker.

U kunt filmpjes bekijken van onze artsen met adviezen over verschillende onderwerpen.

Ja, u kunt op de website Uwzorgonline.nl een app downloaden voor uw smartphone. De app wordt aangeboden via de App Store en Google Play.

Wilt u een consult met uw huisarts en u bent niet in staat om ons te bezoeken ? Dan kunt u online een digitaal consult houden met ons. Vul de vragenlijst in en voeg indien nodig foto’s toe en we helpen u verder. Na uw melding kunt u na 1 tot 2 werkdagen chatten met de huisarts om uw vraag te bespreken. Dit geldt niet voor spoedklachten waarbij snel een antwoord noodzakelijk is.

Dat is mogelijk, u kunt 24/7 een afspraak met ons maken via Uwzorgonline.

Dat is mogelijk. U kunt online een consult met ons houden. Vul de vragenlijst in en voeg indien nodig foto's toe en we helpen u verder. Na uw melding kunt u na 1 tot 2 werkdagen chatten met de huisarts om uw vraag te bespreken. Dit geldt niet voor spoedklachten waarbij snel een antwoord noodzakelijk is. Klik hier voor een digitaal consult.

U kunt een vervolgrecept aanvragen via ons patiënten portaal. U ontvangt per mail een bevestiging van uw aanvraag. Na goedkeuring door de huisarts kunt u de volgende dag het recept ophalen bij uw apotheek. Vraag herhaalrecept aan.

Vanaf nu kunt u via ons digitale patiënten portaal inzicht krijgen in uw eigen persoonlijke dossier. U vindt hier een overzicht van de behandelingen, uw medicijnen en nog veel meer relevante informatie over uw dossier. Bekijk mijn patiëntendossier.

Ja, u kunt online uw laboratorium uitslag bekijken van uw bloed- en urinetest in ons patiënten portaal. Samen met uw huisarts kunt u de uitslag van het onderzoek bespreken, desgewenst via een e-consult. U vindt de uitslag onder het kopje ‘inzage in uw dossier’. Bekijk uw laboratorium uitslag.

U kunt een medische verklaring aanvragen via de website Verwijswijzer.nl

U kunt op de website Zorgkaart Nederland alle zorgaanbieders vinden in de regio en in heel Nederland.

We maken geen afspraken voor een bloedonderzoek op advies van bijvoorbeeld een alternatief genezer, natuurgenezer, huidkliniek, buitenlandse arts, buitenlandse specialist etc. Deze artsen horen, als zij vinden dat bloedonderzoek nodig is, u zelf te verwijzen naar een laboratorium. In dergelijke situaties kunt u wel terecht bij Preventief bloedonderzoek en bloedprikken zonder verwijzing huisarts Voor meer informatie: labplusarts.nl