Veel gestelde vragen over spoedafspraak maken bij de specialist

Heeft u vragen over een spoedafspraak maken bij de specialist? We geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen alleen een spoedafspraak maken als daarvoor een spoedindicatie is. Als er een spoedindicatie is, heeft de huisarts dit al vermeld in de verwijzing. Het heeft dus geen zin daarvoor opnieuw de huisarts te bellen. Het is raadzaam om bij de polikliniek in het ziekenhuis aan te geven dat je beschikbaar bent als iemand zijn afspraak afzegt. Op deze manier kan je mogelijk een vrijgekomen plekje innemen. Neem contact op met de polikliniek om deze beschikbaarheid door te geven. Een alternatieve optie is om bij een ander ziekenhuis te informeren of zij een kortere wachttijd hebben. Indien dit het geval is, kunnen wij de verwijzing omzetten naar dat ziekenhuis. Belangrijk is om zelf eerst bij het andere ziekenhuis te informeren over de verwachte wachttijd. Houd er rekening mee dat we slechts eenmalig een verwijzing omzetten naar een ander ziekenhuis vanwege wachttijd. Let op: het initiatief voor het opvragen van wachttijden bij andere ziekenhuizen ligt bij de patiënt. We adviseren om proactief te zijn en zelf deze informatie in te winnen voordat contact wordt opgenomen met onze praktijk.

Allereerst is het raadzaam om bij de polikliniek in het ziekenhuis waarnaar u in eerste instantie verwezen bent aan te geven dat u beschikbaar bent als iemand zijn afspraak afzegt. Op deze manier kunt u mogelijk een vrijgekomen plekje innemen. Neem contact op met de polikliniek om deze beschikbaarheid door te geven. Een alternatieve optie is om bij een ander ziekenhuis te informeren of zij een kortere wachttijd hebben. Indien dit het geval is, kunnen wij de verwijzing omzetten naar dat ziekenhuis. Belangrijk is om zelf eerst bij het andere ziekenhuis te informeren over de verwachte wachttijd. Houd er rekening mee dat we slechts eenmalig een verwijzing omzetten naar een ander ziekenhuis vanwege wachttijd. Let op: het initiatief voor het opvragen van wachttijden bij andere ziekenhuizen ligt bij de patiënt. We adviseren om proactief te zijn en zelf deze informatie in te winnen voordat u contact opneemt met onze praktijk.