Speciale zorg

Extra aandacht voor LBHTI+

Iedere doelgroep heeft een eigen specifieke zorgbehoefte. Dat geldt ook met betrekking tot de LHBTI-gemeenschap. Als lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender of interseksuele individu is het van belang dat u weet dat u terecht kunt bij een huisarts die open staat voor seksuele- en genderdiversiteit van patiënten. Het is daarbij belangrijk dat LHBTI+’ers veilig kunnen uitkomen voor hun geaardheid en met vertrouwen hun problemen bij een huisarts neer kunnen leggen. Dit zorgt voor een betere vertrouwensrelatie tussen huisarts en patiënt en voor een evenwichtige en goede zorg.

LHBTI+  vriendelijk

Onze huisartsen en medewerkers zijn ruimdenkend en tolerant. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zonder schroom voor zijn of haar geaardheid uit kan komen. Om dit belang te onderschrijven, willen we dit ook graag duidelijk maken naar onze patiënten toe. Wij zijn daarom aangesloten bij Rozeinwit.nl, een organisatie die zich inzet voor meer zichtbaarheid van LHBTI+ in de zorgsector. Dit initiatief is opgezet door artsen die binnen de doelgroep vallen en inmiddels hebben ruim 100 huisartsen zich verenigd met de waarden en standpunten die hieraan verbonden zijn. Zo ook Hohmann en de Vet, waarmee wij aangeven dat wij LHBTI+ friendly zijn. In onze praktijk kunt u veilig uitkomen voor uw seksuele geaardheid, en uw sekse- of genderidentiteit en kunt u openlijk praten over zaken die u bezig houden en uw klachten. Ook hebben wij oog voor eventuele hulpvragen die hieruit kunnen voortkomen. Zo schrijven wij bijvoorbeeld PrEP voor (zie ook thuisarts.nl) en kunt u bij ons terecht voor de controles die hiervoor noodzakelijk zijn.

Maak een afspraak

Of u nu vragen of klachten heeft met betrekking tot seksuele- of genderdiversiteit of u heeft algemene klachten die hier geen betrekking op hebben, u bent bij ons van harte welkom. Wij behandelen uw probleem of vraagstuk in compleet vertrouwen en kunnen, indien dat nodig is, zelf een behandeling opstarten of zorgen voor een doorverwijzing naar de juiste instanties.