Speciale zorg

Vrouwenzorg

Geen patiënt is hetzelfde en ook iedere doelgroep heeft een eigen specifieke behoefte als het om medisch advies en behandelingen. Het is dan ook duidelijk dat man en vrouw ieder een eigen zorgbehoefte hebben. Naast klachten die voor alle doelgroepen hetzelfde zijn kunnen bij vrouwen problemen optreden met de overgang, menstruatie, PMS, vaginale afscheiding, bekkenbodeminstabiliteit, bevolkingsonderzoek en specifieke seksuele problemen. 

Zorg voor de vrouw bij Hohmann en de Vet

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de vrouwen het prettig vindt om een vrouwelijke huisarts te kunnen raadplegen. In het team van Hohmann en de Vet is veel expertise aanwezig op het gebied van vrouwenzorg. Huisartsen Femke Hohmann en Annemarie de Vet hebben een ruime ervaring in de gynaecologie. Voordat beiden hun opleiding tot huisarts deden werkten beide artsen jarenlang in de gynaecologie en verloskunde. Naast hun werk in het ziekenhuis voerden beiden ook nog wetenschappelijk onderzoek binnen het superspecialisme vruchtbaarheidsgeneeskunde uit en zaten ze in het ‘IVF team’ van het Erasmus MC. Femke Hohmann promoveerde daarbij onder andere op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen bij mensen met PCOS. Ook de andere artsen in onze prakrijk beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van  vrouwenzorg.

Afspraak en behandeling

Wij zijn ons er zeer goed van bewust dat mannen en vrouwen niet alleen andere klachten ondervinden, maar dat beide doelgroepen deze klachten vaak ook nog eens op een andere manier presenteren. Wij zijn van mening dat een seksespecifieke benadering de kwaliteit van de zorg verhoogt. Vanwege de ruime ervaring met betrekking tot specifieke zorg voor de vrouw kunt u bij ons terecht voor tal van gynaecologische klachten als problemen met menstruele cyclus, het plaatsen van een spiraaltje en overgangsklachten of vragen over anticonceptie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor vragen en adviezen met betrekking tot vruchtbaarheid. Heeft u een specifieke klacht of vraag of wilt u graag eens kennismaken? Neem dan contact op met onze praktijk voor het maken van een afspraak.