Veel gestelde vragen over medische noodzaak COVID-19 (corona) vaccinatie

Heeft u vragen over de medische noodzaak van een Covid-19 vaccinatie? We geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Alleen als u zwanger bent heeft u geen verwijzing nodig voor een corona vaccinatie. In alle andere situaties is een verwijzing nodig van een behandeld arts om een afspraak te maken voor COVID-19-vaccinatie.

Ja, in enkele gevallen is er een medische indicatie voor een extra vaccinatie, met name bij mensen uit de medisch hoog risicogroepen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij start van chemotherapie of na recente orgaantransplantatie.

De behandelend medisch specialist is het aanspreekpunt voor vragen rondom COVID-19-vaccinatie en is ook verantwoordelijk voor het maken van een verwijzing.

Ja, wanneer een behandelend medisch specialist het noodzakelijk acht, kan op individuele basis ook zonder medisch hoog risico verwezen worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ringvaccinatie (bv ook de gezinsleden van een persoon die chemotherapie krijgt).