Veel gestelde vragen over astma controle en medicatiebeleid

Heeft u vragen over Astma controle en medicatiebeleid? We geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

We streven ernaar om uw astma goed onder controle te houden. De huisarts is verantwoordelijk voor het medicatiebeleid, en regelmatige evaluatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de voorgeschreven medicatie optimaal aansluit bij uw behoeften. Daarom nodigt uw huisarts u jaarlijks uit om de Asthma Control Questionnaire (ACQ) in te vullen, een eenvoudige vragenlijst die online beschikbaar is.

1x keer per jaar ontvangt u een beveiligde e-mail van VIP-Calculus met een link naar de ACQ-vragenlijst. Met slechts 6 vragen kunt u in enkele minuten een waardevolle bijdrage leveren aan uw astma controle. Wij beoordelen uw ingevulde vragenlijst. Als uit de vragenlijst blijkt dat uw astma beter ingesteld kan worden nemen wij contact met u op

Als er redenen zijn waarom u de ACQ niet kunt of wilt invullen, horen wij dat graag. Stuur ons een bericht per e-mail naar poh@hohmanndevet.nl of via het patiënten portaal van Uw Zorg Online. Uw feedback is waardevol voor een passende zorgaanpak.

Indien de ACQ-beoordeling of andere astma controles aanleiding geven, nemen wij contact met u op. Samen met de huisarts of praktijkondersteuner wordt gekeken hoe de astma beter onder controle gekregen kan worden. Bij een goede astma controle is er geen verdere actie nodig en ontvangt u volgend jaar weer een uitnodiging voor de ACQ.

Zeker! Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de huisartspraktijk. Uw gezondheid is belangrijk en wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen.