blijf op de hoogte

Nieuwsberichten

Ik pas

 

27-12-2021- Drinkt u ook graag een biertje of wijntje? Of liever een gemixt drankje? Op zich geen probleem zou u denken, maar alcohol drinken kan al snel een gewoonte worden. En hoe lekker een drankje ook kan zijn, met één glas alcohol loopt u al een verhoogd risico op allerlei aandoeningen. Vaak drinkt u onbewust meer dan dat u denkt en het is goed om daar eens bij stil te staan, zodat u bewuster met het gebruik van alcohol om gaat.

Last een alcoholpauze in

Het doel van de campagne IkPas is om een bewustwording te creëren met het oog op het drinken van alcohol. Wat is de invloed van wel of niet drinken op de gezondheid en dagelijks functioneren. Tijdens de campagne IkPas last u een alcoholpauze van 30 of 40 dagen in en ervaart u wat de effecten hiervan zijn. Voelt u zich fitter wanneer u niet drinkt? Slaapt u beter? Verliest u gewicht of heeft u meer conditie? Verbetert de huid door een tijdje niet te drinken? Doe mee en ervaar de effecten van een alcoholpauze.

Ook meedoen met Ik Pas?

Er zijn twee mogelijkheden om mee te doen aan de ik pas campagne. De 30 dagen actie start op 1 januari 2020 en loopt dan door tot en met 30 januari. De 40 dagen-actie is van Aswoensdag tot aan de zondag vóór Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 26 februari 2020 tot en met zondag 5 april 2020. Uiteraard kunt u ook zelf besluiten om buiten deze data een alcoholpauze te nemen. Wanneer u zich bewust bent van de voordelen van het niet nuttigen van alcohol, dan kunt u ook een bewustere keuze maken om wél of geen alcohol te nuttigen. Meldt je nu aan op ikpas.nl

Heeft u vragen of wil je hulp met je alcoholgebruik te verminderen maak dan een afspraak met ons.