Veel gestelde vragen over het wegblijftarief

Heeft u vragen over het wegblijftarief? We geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Indien uw vraag er niet bij staat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

We begrijpen dat het vergeten van een afspraak kan gebeuren. Het komt echter toenemend voor dat patiënten niet op hun afspraak verschijnen. Aangezien er tijd voor u gereserveerd is in het spreekuur van de huisarts of praktijkondersteuner, kon deze tijd niet worden ingezet voor andere patiënten. Het is zonde van de tijd van de zorgverlener en medepatiënten die nu geen afspraak konden krijgen hadden in deze tijd geholpen kunnen worden. Om daar wat aan te doen, hanteren wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief. Dit stelt ons in staat de spreekuurtijd effectiever te benutten en andere patiënten te helpen.

Meldt uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente als u toch niet op uw afspraak kunt komen. Op deze manier kunnen we de vrijgekomen spreekuurplek aan andere patiënten geven en kunnen we indien nodig direct een nieuwe afspraak voor u inplannen. Als er een bijzondere reden is voor het missen van de afspraak, laat dit dan aan de assistente weten.

We brengen het wegblijftarief in rekening als u vaker dan 2x zonder afmelding 24 uur van tevoren niet komt opdagen voor een afspraak.

  • Gewone afspraak (15 minuten): €20,00
  • Dubbele afspraak: €30,00
  • Bijzondere verrichtingen (zoals chirurgie, ECG) en consulten van praktijkondersteuners: €50,00

Facturen worden naar het bij ons bekende e-mailadres gestuurd of naar uw huisadres en dienen aan de balie te worden voldaan.

Totdat de facturen zijn voldaan, zullen we alleen spoedeisende zorg verlenen. Als de factuur niet binnen de gestelde termijn wordt voldaan, wordt deze verhoogd met €7,50 administratiekosten.

Nee, deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het wegblijftarief is een directe kostenpost voor de patiënt.

Neem gerust contact op met onze assistente. We staan klaar om u te helpen en eventuele zorgen weg te nemen.