Huisartsenpraktijk

Studeren in Rotterdam

Ga je studeren in Rotterdam? Dan is het heel handig om een huisarts in de buurt te hebben. Als je woonachtig bent in de wijk Kralingen, dan kun je je bij ons inschrijven voor betrouwbare huisartsenzorg. Onze praktijk heeft veel ervaring met jongeren en studenten en de specifieke problemen bij deze groepen. Wij begrijpen als geen ander de situatie en de levensstijl van studenten tijdens hun opleiding. Tenslotte hebben wij als huisartsen deze periode en de bijbehorende aspecten ook ervaren In onze praktijk kun je naast huisartsenzorg ook terecht voor verschillende medische handelingen. Heb je nog specifieke vragen die je eerst beantwoord wilt hebben, neem dan contact op met onze assistente of als je daar behoefte aan hebt, een intake gesprek met een van onze huisartsen.

Levensstijl tijdens de studie

Natuurlijk is er naast studeren ook tijd en gelegenheid om uit te gaan en te feesten met medestudenten. Korte nachten met slaaptekort, roken en overmatig alcoholgebruik komen dan ook regelmatig voor. In sommige gevallen komt ook drugsgebruik voor onder studenten. Als dit soms voorkomt en gecompenseerd wordt door een gezonde levensstijl met veel beweging, sport en gezonde voeding hoeft dit verder geen probleem te zijn. Overmatig gebruik van drugs of alcohol of een structureel slaaptekort kan echter leiden tot verminderde prestaties of concentratieproblemen. Wees dus voorzichtig en doe alles met mate. 

Verhoogd risico door prestatiedruk 

Veel studenten gaan voor het eerst zelfstandig wonen op kamers, ver weg van de vertrouwde omgeving, familie en vrienden. Deze nieuwe stap in het leven van een student zorgt soms voor een te hoge prestatiedruk, zowel om zelfstandig te wonen, maar ook om succesvol te zijn in de studie. Deze druk kan zorgen voor een verhoogd risico op psychische klachten als een burn-out, depressie en (faal)angst die een negatieve impact hebben op het dagelijks functioneren en studieprestaties. Een ander veel voorkomend probleem onder studenten is een soa of een ongewenste zwangerschap. Dit kan in veel gevallen eenvoudig worden voorkomen door het gebruik van voorbehoedsmiddelen.

Kom langs voor hulp en advies

Gaat het even niet lekker en wil je hier met een huisarts over praten. Kom dan bij ons langs. Huisartsenpraktijk Hohmann & de Vet staat je bij met raad en daad en hebben een luisterend oor. We hebben alle kennis in huis en vinden het fijn om met jongeren te werken. We verdiepen ons dan ook volledig in de hulpvragen van jonge mensen en studenten.

Inschrijven?

Download de PDF en vul deze volledig in. Je kunt het ingevulde formulier bij ons inleveren. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee en een bewijs van verzekering.

Inschrijvingsformulier NL

Registration form

When bring this form to our practician, please take along a valid ID and a proof of insurance.